Αίθουσα Foss@Ntua

Από Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ
Αναθεώρηση της 16:31, 15 Ιανουαρίου 2016 υπό τον Mandragore (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Η αίθουσά μας

Η κοινότητα διαθέτει το δικό της «σπίτι» στην Πολυτεχνειούπολη. Ένα σταθερό χώρο για να βρισκόμαστε, να συζητάμε για θέματα που αφορούν το GNU/Linux και το Ελεύθερο Λογισμικό γενικότερα, να "πειράζουμε" κώδικα, να ξεκινάμε δικά μας μικρά projects και άλλα πολλά.


Status αίθουσας

Aυτή τη στιγμή η αίθουσα είναι .

Όποιος ανοίγει την αίθουσα αρκεί να δώσει ένα

curl https://foss.ntua.gr/wiki/status/status.php

για να το κάνει toggle (δέχεται μόνο IP του εσωτερικού δικτύου)

Το status τραβιέται από εδώ σε μορφή json https://foss.ntua.gr/wiki/status/report.php

Πού βρίσκεται

Η αίθουσα βρίσκεται στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στον χώρο που βρίσκονται τα γραφεία του ΕΠΙΣΕΥ (πρώτη πόρτα στα δεξιά, με τους πιγκουίνους πάνω πάνω!).

Μπορείτε να μας βρείτε και στο χάρτη εδώ.

Πώς πάμε εκεί

Το πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσει κάποιος το κλιμακοστάσιο απέναντι από την είσοδο της κεντρικής βιβλιοθήκης, μόλις κατέβει τις σκάλες στα αριστερά βρίσκεται η αίθουσα. Για χάριν ευκολίας υπάρχει και video στα αριστερά!

Από την πύλη Ζωγράφου

Κατευθυνόμαστε δεξιά προς το Κτήριο Διοίκησης (ή απλά Πρυτανεία). Συνεχίζουμε προς το υπόγειο parking και κατεβαίνοντας την κατηφόρα στο αριστερό μας χέρι (πριν φθάσουμε στο ΕΛΤΑ που είναι ακριβώς μπροστά μας). Eκεί βρίσκεται ένα μικρό ξέφωτο με μία σκάλα που οδηγεί στην κεντρική πλατεία της Πολυτεχνειούπολης. Δεν χρειάζεται να ανέβουμε! Απλώς το αναφέρω για να ξέρουμε ότι ήρθαμε σωστά... Here we are! Κοιτάξτε στην πρώτη μπλε πόρτα στα δεξιά σας.

Από την πύλη Κατεχάκη ή την Κοκκινοπούλου

Κατευθυνόμαστε προς το κεντρικό, υπόγειο parking της Πολυτεχνειούπολης. Στρίβουμε δεξιά στην πρώτη κατηφόρα (κι ας απαγορεύεται με σήμα, όλοι το κάνουν, είναι καθιερωμένο!) και κατευθυνόμαστε ευθεία προς το κτήριο Διοίκησης (ισόγειο parking) μέχρι να συναντήσουμε το σήμα του ΕΛΤΑ μπροστά μας. Η αίθουσα είναι στα αριστερά. Πριν συναντήσουμε την ανηφόρα που οδηγεί προς το κτήριο Φυσικής κοιτάμε δεξία και βλέπουμε το ίδιο μικρό ξέφωτο που περιγράφηκε πιο πάνω! Hello world! Εκεί είμαστε! :)

More location hints

Aν και πάλι δεν το βρίσκουμε, ρωτάμε που βρίσκεται το ΕΛΤΑ (είναι κομβικό σημείο!) στο υπόγειο parking κάτω από την Κεντρική Βιβλιοθήκη και προσπαθούμε να προσανατολιστούμε με βάση τις παραπάνω οδηγίες.

Πρόγραμμα 2014-2015

Η λειτουργία της αίθουσας καθορίζεται περίπου κάθε εξάμηνο μετά από "εσωτερική" συζήτηση στην Κοινότητα. Για αυτό το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 η αίθουσα δεν θα ακολουθεί πρόγραμμα αλλά θα ανοίγει περιοδικά από τους κλειδοκράτορες. Όταν ανοίγει η αίθουσα οι κλειδοκράτορες πρέπει να ενημερώνουν την mailing list καθώς και να κάνουν toggle το status στο wiki.

Επιπλέον, κάθε Παρασκευή (τουλάχιστον μετά τις 12:30) θα προσπαθούμε να είμαστε σίγουρα ανοιχτά για lightning talks, παρουσιάσεις, και general chatting.

Κλειδοκράτορες

Θες να μπεις και δεν ξέρεις πως; Ψάχνεις παρέα για να ξενυχτήσεις στην αίθουσα προσπαθώντας να διαλύσ...φτιάξεις τους servers μας;

Άτομα που έχουν φυσική πρόσβαση στην Αίθουσα (aka FOSS NTUA Headquarters). Όταν τα κλειδιά αλλάζουν χέρι παρακαλείστε να κάνετε τις ανάλογες αλλαγές.

  • noscope
  • sycamore
  • mandragore
  • alexandros