Αίθουσα Foss@Ntua

Από Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αίθουσα FOSS@NTUA

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα η κοινότητά μας απέκτησε το δικό της σπίτι! Ένα σταθερό χώρο για να βρισκόμαστε, να συζητάμε για θέματα που αφορούν στο Linux και το Ελεύθερο Λογισμικό γενικότερα, να "πειράζουμε" κώδικα, να ξεκινάμε δικά μας μικρά projects και άλλα πολλά. Όλα αυτά με όρεξη και λίγο καφέ ή τσάι. Το μόνο που μένει είναι να το "διαφημίσουμε"... Στο ζουμί λοιπόν!

Που βρίσκεται

Η αίθουσα βρίσκεται στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στον χώρο που βρίσκονται τα γραφεία του ΕΠΙΣΕΥ (πρώτη πόρτα στα δεξιά, με τους πιγκουίνους πάνω πάνω!).

Μπορείτε να μας βρείτε και στο χάρτη εδώ.

Πως πάμε εκεί

Το πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσει κάποιος το κλιμακοστάσιο απέναντι από την πόρτα της κεντρικής βιβλιοθήκης, μόλις κατέβει τις σκάλες στα αριστερά βρίσκεται η αίθουσα. Ωστόσο χάριν πληρότητας θα δώσουμε αναλυτικές οδηγίες.

Από την πύλη Ζωγράφου

Κατευθυνόμαστε δεξιά προς το Κτήριο Διοίκησης (ή απλά Πρυτανεία). Συνεχίζουμε προς το υπόγειο parking και κατεβαίνοντας την κατηφόρα στο αριστερό μας χέρι (πριν φθάσουμε στο ΕΛΤΑ που είναι ακριβώς μπροστά μας). Eκεί βρίσκεται ένα μικρό ξέφωτο με μία σκάλα που οδηγεί στην κεντρική πλατεία της Πολυτεχνειούπολης. Δεν χρειάζεται να ανέβουμε! Απλώς το αναφέρω για να ξέρουμε ότι ήρθαμε σωστά... Here we are! Κοιτάξτε στην πρώτη μπλε πόρτα στα δεξιά σας.

Από την πύλη Κατεχάκη ή την Κοκκινοπούλου

Κατευθυνόμαστε προς το κεντρικό, υπόγειο parking της Πολυτεχνειούπολης. Στρίβουμε δεξιά στην πρώτη κατηφόρα (κι ας απαγορεύεται με σήμα, όλοι το κάνουν, είναι καθιερωμένο!) και κατευθυνόμαστε ευθεία προς το κτήριο Διοίκησης (ισόγειο parking) μέχρι να συναντήσουμε το σήμα του ΕΛΤΑ μπροστά μας. Η αίθουσα είναι στα αριστερά. Πριν συναντήσουμε την ανηφόρα που οδηγεί προς το κτήριο Φυσικής κοιτάμε δεξία και βλέπουμε το ίδιο μικρό ξέφωτο που περιγράφηκε πιο πάνω! Hello world! Εκεί είμαστε! :)

More location hints

Aν και πάλι δεν το βρίσκουμε, ρωτάμε που βρίσκεται το ΕΛΤΑ (είναι κομβικό σημείο!) στο υπόγειο parking κάτω από την Κεντρική Βιβλιοθήκη και προσπαθούμε να προσανατολιστούμε με βάση τις παραπάνω οδηγίες. (Μετά από τόση ταλαιπωρία κερνάμε καφέ...)


Πρόγραμμα 2013-2014

Το πρόγραμμα ορίζεται ανά εξάμηνο μετά από "εσωτερική" συζήτηση στην Κοινότητα! :) Για αυτό το εξάμηνο η αίθουσα θα ανοίγει ως εξής:

Πρόγραμμα Αίθουσας
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
14:30-17:30 14:30-18:00 12:00-18:00 14.30-18.00 12:00-18:00

Το παραπάνω πρόγραμμα εκφράζει τις ελάχιστες ώρες που θα μένει ανοιχτή η αίθουσα. Συχνά η αίθουσα μένει ανοιχτή και περισσότερες ώρες (έγκειται στην καλή διάθεση των κλειδοκρατόρων και στη διάθεση των συνδαιτυμόνων για μπύρες!). Επίσης, ενδέχεται να μην ανοίγει η αίθουσα λόγω έκτακτων συνθηκών π.χ. κατάληψη, αργίες κ.ά.

Κλειδοκράτορες

Θες να μπεις και δεν ξέρεις πως; Ψάχνεις παρέα για να ξενυχτήσεις στην αίθουσα προσπαθώντας να διαλύσ...φτιάξεις τους servers μας;

Άτομα που έχουν φυσική πρόσβαση στην Αίθουσα (aka FOSS NTUA Headquarters). Όταν τα κλειδιά αλλάζουν χέρι παρακαλείστε να κάνετε τις ανάλογες αλλαγές.

  • axil
  • sycamore
  • nemo
  • yiannis_t - 2x
  • finrod

Το σύστημα για να πάρει κάποιος κλειδιά είναι το κλασικό "Adopt a FOSS preacher": κέρνα έναν freddo έναν κλειδοκράτορα! :-)

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια των εξεταστικών το πρόγραμμα μπορεί να αλλάζει χωρίς προειδοποίηση!