FossCamp2008

Από Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ

Foss Camp 2008 - Camping Ελεύθερου λογισμικού 2008

Το FossCamp2008 έγινε με επιτυχία από τις 17 ως τις 22 Αυγούστου 2008

Περισσότερες πληροφορίες για τα πεπραγμένα μπορείτε να βρείτε στην mailing list.

Στόχος

Ο στόχος της πραγματοποίησης του camping ελεύθερου λογισμικού, είναι καταρχήν η γνωριμία και συνεργασία μεταξύ των κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και επίσης η ενημέρωση και επαφή όλο και περισσότερων ανθρώπων με το ελεύθερο λογισμικό.

Επιπλέον πιο συγκεκριμένα, έχουν γίνει επαφές με την τοπική κοινότητα ώστε να γίνουν κάποιες παρουσιάσεις και εξοπλισμός ενός σχολείου με pc απο δωρεές που έχουν συλλεχθεί κατά καιρούς από τα μέλη της κοινότητας.

Εγκατάσταση Εργαστηρίου Υπολογιστών στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας

Σήμερα 15/07/08 πήραμε την τελική επιβεβαίωση για την εξοπλισμό του Δημοτικού από την Διευθύντρια.

Πιο αναλυτικά προβλέπεται η μεταφορά και εγκατάσταση 4 ή 5 Η/Υ που θα τρέχουν ανοιχτό λογισμικό. Λόγω της κάποιας ηλικίας των συστημάτων επιδιώκουμε την εγκατάσταση ενός γενικά ελαφριού OS με αρκετά εκπαιδευτικά πακέτα.

περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα..

Πότε;

Κυριακή 17 Αυγούστου έως Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Πού;

Στο όμορφο νησί της Σαμοθράκης.

Λεπτομέρειες για το Οργανωμένο δημοτικό Camping :

Τιμη Διανυκτέρευσης : 3.80 euro

Τιμή για σκηνές :

 μικρή (τύπου canadian) 3.00 euro/ημέρα
 μεγάλη         3.30 euro/ημέρα

Στάθμευση οχημάτων εντός του χώρου:

 αυτοκίνητο 2.60 euro/ημέρα
 μηχανάκι 1.50 euro/ημέρα

Παροχή ρεύματος : 3.00 euro/ημέρα

Πιο αναλυτικά για το ρεύμα, για να φορτίσεις κινητό κλπ είναι δωρεάν, αλλά εαν θες να βάλεις ψυγείο κλπ πάει 3.00 euro/ημέρα. Εάν είμαστε 20+ άτομα και θέλουμε να φορτίζουμε laptops θα μας χρεώσουν. Και πάλι όμως δεν είναι τραγική η χρέωση.

Διαθέσιμος Χώρος : δεν υπάρχει πρόβλημα για να χρειάζονται κρατήσεις.

Tι να φέρετε

 • Τους μετασχηματιστές και τα σχετικά καλώδια για την τροφοδοσία των υπολογιστών.
 • Πολύμπριζο ή μπαλαντέζα (αν υπάρχει η δυνατότητα).
 • Για την δημιουργία του τοπικού δικτύου ίσως να χρειαστεί καλώδιο UTP ελάχιστου μήκους 5m (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ αφού θα υπάρχει WiFi access point)

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να αλλάξει βάσει συνενοήσεων για παρουσιάσεις (βλ. Δήλωση συμμετοχής)

Κυριακή 17 Δευτέρα 18 Τρίτη 19 Τετάρτη 20 Πέμπτη 21 Παρασκευή 22
πρωί -- GnuNET F2F Δωρεά στο Δημοτικό Σχ FossCamp και προοπτικές (παρουσίαση) αναχώρηση
μεσημέρι Υποδοχή - Εγκατάσταση γεύμα -- γεύμα Βάθρες --
απόγευμα Setup δικτύου BarCamp Haskell Workshop BarCamp (Workshop) --
βράδυ Bzflag Wars κοινωνική συναναστροφή LAN games LAN treasure hunt γλέντι --

Δήλωση συμμετοχής

Στείλτε email στο fosscampregister@foss.ntua.gr γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας (και τυχον άλλων συμμετέχοντων) και στοιχεία επικοινωνίας (κατα προτίμιση κινητό).

Επίσης αν θέλετε αναφέρτε κάποιο θέμα παρουσίασης που 8α σας ενδιέφερε ή θα θέλατε να συμμετέχετε στην οργάνωση-παρουσίαση του.


Μετάβαση στη Σαμοθράκη

Στο νησί της Σαμοθράκης φτάνει το πλοίο απο Αλεξανδρούπολη.

Πηγαίνοντας

Απο Αλεξανδρούπολη στις 17 το πλοίο φεύγει στις 16.00 Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν βολεύουν και άρα το προτιμότερο είναι το τρένο που φεύγει την προηγούμενη απο Αθήνα ( 20.39 κ 23.59) και φτάνει πριν την αναχώρηση του πλοίου (06.58 κ 13.58 αντίστοιχα)

Γυρνώντας

Απο Σαμοθράκη στις 22 το πλοίο αναχωρεί για Αλεξανδρούπολη στις 14.30 Το τρένο δε για Αθήνα φεύγει το βράδυ στις 20.32

Εφόσον ταξιδεύετε με ανταπόκριση θα πρέπει να συνυπολογίσετε ένα διάστημα 60 λεπτών επιπλέον σε κάθε περίπτωση για λόγους σιγουριάς. Ο Χρόνος μεταφοράς με το πλοίο είναι περίπου 2:00 - 2:30 ώρες και το εισητήριο:

Πλοίο από Αλεξανδρούπολη : 13.00 euro/άτομο.

Γενικές πληροφορίες

To camping μας θα είναι λίγο πιο μακρυα απο το χωριό "Λουτρά" ή "Θέρμα". Υπάρχει λεοφορείο που κάνει την διαδρομή Καμαριώτισσα (λιμάνι) - Θερμά. Στην ευρύτερη περιοχή του camping είναι όλα όσα θέλει να δει ένας μέσος επισκέπτης στο νησί. Οι καταράκτες και οι βάθρες (λίμνες που σχηματίζονται απο καταράκτες), το χωριό Θέρμα κύριο σημείο συνάντησης για ουζάκι, μπύρα, φαί κλπ. Επίσης να τονίσουμε ότι το camping βρίσκεται μέσα σε ένα αλσίλιο απο πλατάνια και 30μ απο την παραλία.

Η πρωτεύουσσα του νησίου είναι κλασσικά η Χώρα (ή Σαμοθράκη) όπου αξίζει κανείς να την επισκεπτεί για τα στενά, πέτρινα σοκάκια της και για τα 1-2 πολύ καλά μπαράκια με ροκ/τζαζ χαρακτήρα και καλή μπύρα! (βλ. Chimay) επίσης υπάρχεί και ένα παραδοσιακό αρτοποιείο straight from hell.

Η πιο ωραία παραλία του νησιού για πολλούς δυστυχώς θα μας είναι απρόσιτη επειδή είναι καμια 40αρια-50km από το camping. Γενικά όταν δείτε τις βάθρες θα ξεχάσετε τις παραλίες :P

Η Καμαριώτισσα δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο οπότε δεν χάνετε και τπτ εάν την δείτε μόνο κατά την άφιξη και αναώριση σας.

Για όσους ενδιαφέρονται για αρχαία ιστορία η Παλίαπολη είναι το μέρος (και ο αρχαιολογικός χώρος) που τελούνταν τα Καβήρια μυστήρια.

αυτά για την ώρα

Οργανωτικά

Έχει ήδη συσταθεί μια επιτροπή οργάνωσης του camp. Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει ενργά στην οργάνωση ας στείλει ενα μήνυμα στη λίστα. Για τα οργανωτικά και γενικά για απόψεις και ιδέες έχει στηθεί αυτη η wiki page , η mailing list, ενα thread

Συνάντηση 1

Στις 4/7/08 και ώρα 20:30 στην είσοδο Στουρνάρη του ΕΜΠ συναντηθήκαμε και ορίστηκαν κάποια χρονικά πλαίσια, καθώς και η τελική ημερομηνία και το μέρος.

Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Greece License