Αρχική σελίδα

Από Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ

Καλώς ήρθατε!

Ποιοι είμαστε

Ο δικτυακός τόπος της Κοινότητας Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ φιλοδοξεί να αποτελέσει μία σημαντική πηγή πληροφόρησης για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου πάνω σε θέματα ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα (F.O.S.S.).

Η Κοινότητα δημιουργήθηκε από φοιτητές του Πολυτεχνείου, με σκοπό τη υποβοήθηση της διάδοσης του ελεύθερου και ανοικτού λογισμικού μέσα στο ΕΜΠ και κατ' επέκταση και σε άλλους ακαδημαϊκούς και κοινωνικούς χώρους. Διαβάστε περισσότερα...

Που θα μας βρείτε

Πρόγραμμα Αίθουσας
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
12:00-18:00 14:30-18:00 14:30-18:00 14.30-18.00 12:00-18:00

Νέα / Ειδήσεις

Δείτε πως να δημοσιεύσετε νέα είδηση.


Foss Ntua - Μεταφορά του #foss.ntua στο Freenode

Μετακομίζουμε το irc κανάλι της κοινότητας #foss.ntua από το δίκτυο του GRNet στο Freenode. Περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και οδηγίες για το πως να συνδεθείτε στον καινούριο server θα βρείτε στον ανανεωμένο οδηγό για το IRC.

--Fredy (συζήτηση) 14:29, 8 March 2014 (EET)


Foss Ntua - Lightning talks

Lightning talks 660x3301.jpg
Την Τετάρτη 5 Μάρτη μαζευόμαστε στην αίθουσα από τις 15.00. Στις 16.00 θα κάνουμε lightning talks παρουσιάζοντας υπερ-ενδιαφέροντα foss ζητήματα.

Μην το χάσετε!!!

--yiannis_t (συζήτηση) 20:29, 4 March 2014 (EET)


Foss Ntua - Google Summer of Code 2014 meeting

GoogleSummer 2014logo.jpg
Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 18:30 θα μαζευτούμε να μιλήσουμε για το επερχόμενο Google Summer of Code. Η συνάντηση θα έχει χαρακτήρα lightning talk και θα δείξουμε τα βασικά βήματα ενός καλού proposal και αν υπάρξει ενδιαφέρον θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις.

Σας περιμένουμε!

--Axil (συζήτηση) 22:12, 25 February 2014 (EET)
Συνάντηση Κοινότητας Ελ. Λογισμικού ΕΜΠ

Foss retro logo.jpg
Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 19:00 - 21:00+ θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνάντηση της Κοινότητας Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ. Ο τόπος διεξαγωγής είναι η αίθουσα της Κοινότητας, στο υπόγειο πάρκινγκ κάτω από τη κεντρική βιβλιοθήκη.

Η συνάντηση αυτή απευθύνεται σε παλιά και νέα μέλη αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το ελεύθερο λογισμικό και την κοινότητα. Για να έρθει κάποιος στην συνάντηση δεν χρειάζεται:

  • να χρησιμοποιεί ή να ξέρει τι είναι το ελεύθερο λογισμικό (αρκεί να έχει όρεξη να μάθει και να ασχοληθεί με αυτό)
  • να ξέρει ή να παίζει στα δάκτυλα κάποια γλώσσα προγραμματισμού, υπάρχουν πολλοί τρόποι εκτός κώδικα για να εμπλακεί κάποιος με το ελεύθερο λογισμικό
  • να ξέρει κάποιον που είναι ήδη στην κοινότητα ή να ντρέπεται να έρθει επειδή δεν ξέρει κανέναν. Αυτή είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία για να γνωρίσει την κοινότητα (με λίγα λόγια, ελάτε δεν δαγκώνουμε... πολύ... :P)
  • να είναι μόνο από την σχολή ΗΜΜΥ του ΕΜΠ, η κοινότητα απευθύνεται σε όλο το ΕΜΠ
  • να ενδιαφέρεται μόνο για το λογισμικό (ανοιχτό και ελεύθερο), κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες εκδηλώσεις και projects γύρω από το open hardware (ηλεκτρονικές και μηχανολογικές κατασκευές)

Η συνάντηση έχει ως σκοπό:

  • Να γνωριστούμε καινούριοι και παλιοί, το κλίμα της συνάντησης είναι πολύ χαλαρό
  • Να δούμε ποια είναι τα ενδιαφέροντά μας και να οργανώσουμε την κοινότητα γύρω από αυτά
  • Να συζητήσουμε για πιθανές μελλοντικές εκδηλώσεις της κοινότητας
  • Και κυρίως την χαλαρή συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στο ελεύθερο λογισμικό (και ίσως μια μίνι παρουσίαση αν έρθει κάποιος που δεν γνωρίζει το ελεύθερο λογισμικό και τα πλεονεκτήματά του)

Σας περιμένουμε!

--Fredy (συζήτηση) 14:52, 14 February 2014 (EET)


Νέα λίστα για την Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού ΕΜΠ

Σε λειτουργία έχει μπει η νέα λίστα της κοινότητας, στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ.

Στην λίστα αυτή γίνονται συζητήσεις για θέματα που αφορούν την κοινότητα (εκδηλώσεις, συναντήσεις κλπ) καθώς και θέματα σχετικά με το ελεύθερο λογισμικό γενικά αλλά και ειδικά για το ΕΜΠ.

--Fredy (συζήτηση) 14:52, 14 February 2014 (EET)

Δράσεις

Επόμενη συνάντηση

Δείτε όλες τις συναντήσεις.

Τελευταία Άρθρα

Μάθετε πως να δημοσιεύσετε νέο άρθρο.

Πρόσφατα δημιουργημένα άρθρα:

Πρόσφατα επεξεργασμένα άρθρα:

Δείτε όλα τα άρθρα.

Disclaimer

Το wiki της ιστοσελίδας μας αποτελεί έναν χώρο ελεύθερης έκφρασης απόψεων πάνω στο ΕΛΛΑΚ. Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό δε δεσμεύουν τα μέλη της κοινότητας ή την κοινότητα ως συνολική οντότητα.

Η κοινότητα δεν φέρει καμία ευθύνη για την ακρίβεια των πληροφοριών που περιέχονται στην ιστοσελίδα, ούτε για πιθανά προβλήματα ή απώλεια δεδομένων που μπορεί να προκύψουν από την χρήση των πληροφοριών αυτών.


Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Greece License